aborter är ok!

här är ett för argument om varför aborter är och ska vara lagligt i Sverige:

Om aborter inte skulle vara tillåtet i Sverige så skulle fler o fler göra abort illegalt, vilket gör att sjukdomar och infektioner ökar hos kvinnor vilket kan orsaka fler dödsfall. Sjukvården får då heller inte lika mycket bidrag, det gör att sjukvårdens standard sjunker samtidigt som Sveriges befolkning ökar. Skatterna skulle höjas, priserna höjs (mat, bostäder) och ekonomin i landet försämras, fler skulle tvingas att leva på socialbidrag. Allt detta skulle göra att Sveriges ekonomi och levnadsstatusen i samhället skulle sjunka.

så. vad tycker ni? är det ok eller inte?


Kommentarer*:
Kommenterat utav*: emelie

jag är för abort. Tänk hur många fler liv man skadar genom att ex föda ett barn man egentligen inte vill ha pga att abort inte är tillåtet. Vissa tycker att det är egoistit att ta bort det, jag skulle snarare säg att det är mer egoistiskt att behålla det om man inte har resurser för att kunna ta hand om det!

2010-11-20 @ 12:50:04
URL: http://bookofems.blogg.se/
Kommenterat utav*: hannah

Det roliga i sverige är ju att blir man oönskat gravid så har man inga valmöjligheter. Man kan göra abort eller så kan man ta dåligt hand om barnet så socialen måste ta det. I princip så tvingas man att göra abort om man blir gravid när man inte vill ha barn.

2010-11-20 @ 15:43:00
URL: http://hannah.blogg.se/
Kommenterat utav*: Anonym

Du nämner inte att det skulle vara en självklar rättighet för kvinnan att bestämma över sin kropp tills den mån av att en abort skulle bli etiskt förhandlingsbar i min mening. Men det är väl sant det du säger, lite finurliga argument bara?

2010-11-21 @ 14:07:37

KOMMENTARER:

Ditt namn :D*:
Kom ihåg mig?

E-mail*: (bara jag som ser)

URL/Bloggadress*:

Kommentar<3*:

bloglovin
Trackback
RSS 2.0